В повечето случаи хората се плашат при ремонт на панелното им жилище и с право, защото има голям шанс да възникнат някои не толкова приятни изненади. Първият въпрос е – как ще стане смяната на интериорните врати? В близкото минало в панелните жилища строителите са отливали метални каси в панела. Целта е била да се оптимизират усилията и трудът, като за това време подобен стандарт е бил идеален. В днешно време тази практика вече създава неприятни моменти, когато става въпрос за основен ремонт. Вариантите при панелните жилища за смяна на интериорните врати не са много. Нека ги разгледаме.

Демонтаж на вградена метална каса

При процедурата по отстраняване на лятата метална каса се образува доста прах, както и неприятен шум, които биха Ви довели до неприятности със съседите. Изрязването става с машини и е доста трудоемък процес. Желателно е това да се прави по времето на основен ремонт в жилището, когато няма никакви мебели, както и положена подова настилка, защото вероятността е доста голяма те да бъдат наранени, както и нацапани. Да бъде демонтирана лятата метална каса има своите плюсове, защото ще има възможност в този случай, да се монтират съвременни, както и качествени врати и няма да се стеснява проходимата част. Такъв демонтаж, в повечето случаи е почти невъзможен, особено при частичен ремонт. Тогава има още един вариант, който е доста по-приемлив, както и препоръчителен.

Дневна стая с кухня и диван

Обличане на лята метална каса

Единствен вариант преди години е бил да се сложи обикновена каса върху съществуващата вградена метална каса, но в този случай светлият отвор се е стеснявал с по 10/12 см. Неприятното при него е, че проходимата част ставала изключително малка. Може да си представите следното – при банята отворът обикновено е 70 см и решите да се монтира обикновена каса, която да покрие старата, тогава вече размерът в ширина ще се намали до 58-60 см. Не възможно е през такъв получен отвор да се внесе пералня, примерно.

Най-желания и удачен вариант е друг – обличане на лятата метална каса с каса Панел, тя стеснява с 2,5 см, защото е тънка. Така ще получите перфектен резултат без да се демонтира настоящата каса. От Вас се иска да изберете само модел и цвят, а другото професионалистите ще свършат. Те ще вземат точните размери, след което ще бъдат изработени интериорните врати. Всеки знае, че по време на монтажа трудностите не са малко, защото панелът от тежестта на сградата постоянно се изкривява. По стените, вследствие на това възникват големи денивелации. Те са най-големият проблем при монтаж на врати, дори тогава первазите няма как да покрият разликата и ще е нужна още строителна работа.

Всичко се забравя, след като смените интериорните врати и завършите окончателно ремонта. Те ще придадат уникален уют и без съмнение ще внесат нова свежест в дома Ви. Ще им се наслаждавате следващите години, ако изобщо се наложи повторна смяна на врати някога.

Възползвайте се ако имате възможността за подмяна на вътрешните врати. Не се двоумете, а направете по-комфортен живота си още сега!

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.